Barista School

Just another EspressoSpesialisten Sites site

Nytt kaffefjes i Barista School!

Kaffeentusiasten Benedicte

I 2015 sa hun opp sin faste og trygge jobb i NAV, da hun tok steget ut i den store kaffeverden. Hun ble student igjen og fikk seg en deltidsjobb som barista i Kaffebrenneriet ved siden av. Og siden har kaffen bare blitt en større og større del av Benedicte Gyllensten.

I januar 2019 startet Benedicte som daglig leder ved Barista School i Oslo.
– Jeg synes det er viktig med erfaring fra forskjellige deler av kaffekjeden, så siden 2017 har jeg jobbet som kaffebrenner, først på Langøra i Stjørdal og nå hos Nord i Oslo. I jobben i Barista School får jeg kombinere all erfaringen min og ønsket om å dele kunnskap, det passer meg perfekt!

Hun har skrevet en Bacheloroppgave om Fairtrade-kaffe og en masteroppgave om spesialkaffe i Costa Rica, så interessen er det ingenting å si på.
– Samtidig som jeg synes det er gøy å smake og lære og jobbe for mer kvalitetskaffe er jeg også på evig jakt etter svar på hvordan vi kan sørge for en mer rettferdig kaffehandel. Jeg synes kaffe er gøy fordi det alltid er mer å lære og fordi det er så utrolig mange flinke og inspirerende folk involvert i bransjen.

Under Regionalt Mesterskap i Barista i Oslo var hun dommer, noe hun har sett frem mot og gledet seg til. En arena hvor kaffeinteresserte mennesker konkurrer i å bli den beste baristaen og servere den beste kaffe, i håp om å komme videre til NM i Barista. Når vi spør Benedicte hvorfor hun meldte seg som dommer, er talen klar:
– For meg handler kaffe om menneskene bak og alt engasjementet deres, så derfor er det gøy å være med og heie frem talentet som kaffedommer.

Med en mastergrad i spesialkaffe, jobb som kaffebrenner og daglig leder i Barista School er nok lista ganske høy for hva Benedicte mener er en god kopp kaffe.
– Jeg har nok blitt mer kresen etter noen år i kaffebransjen, og setter stor pris på en fruktig og floral kopp kaffe fra Etiopia.
Men det er ikke bare den fruktige og florale kaffen fra Etiopia som Benedicte anser som god kaffe. For henne er kaffe en motivasjon til å komme seg ut av senga en tidlig vintermorgen, eller det å nyte en kopp sammen med en venn eller på et sted med skikkelig fin utsikt.
– Det som er rundt meg er ofte like viktig som det som er oppi koppen, forteller hun.

Med en så enorm kunnskap og engasjement innen kaffe, kan man jo bare lure på hva som er det beste kaffeminnet Benedicte har lagret i minnebanken sin. Og det er ikke en tilfeldig kaffe på en tilfeldig kaffebar i Norge, nei, man må litt lenger vekk i verden for å virkelig sette spor i henne.
– Mine beste kaffeminner er nok fra Costa Rica. Ikke fordi at kaffen alltid smakte så godt, men fordi jeg møtte så mange interessante mennesker. Jeg ble tatt i mot med åpne armer, og følte meg alltid like trygg og velkommen. Jeg troppet opp, en blåøyd og blond jente fra Norge med masse spørsmål, og fikk aldri et nei når jeg ba om et intervju eller en omvisning på gården. De jeg møtte var like interesserte i kaffe som meg, og det å se hvor kaffen kommer fra og hvor mye arbeid som ligger bak gjør at jeg setter mer pris på hver kopp jeg drikker hver hjemme. De menneskene jeg møtte i Costa Rica inspirerer meg til å gjøre mitt beste i jobben min!