Barista School

Just another EspressoSpesialisten Sites site

NM 2014

Norges første NM i kaffebrygging med Aeropress

 
Vi har gleden av å invitere alle kaffentusiaster og interessenter til NM i Aeropress, lørdag 22. mars i Oslo. Her skal de beste aeropresserne samles til kamp om å representere Norge i World Aeropress Championship i Rimini, Italia i juni.

Kaffeguru Tim Wendelboe introduserte bryggemetoden Aeropress i Norge for syv år siden, men det har aldri tidligere vært avholdt et norgesmesterskap i Aeropress. Som en motvekt til andre kaffekonkurranser med kompliserte regler startet konkurransen som et verdensmesterskap i Oslo i 2008. Den gang tok den norske hjemmebryggeren Anders Valde gullet. Norge har også et sølv fra VM 2012 da Ingri M. Johnsen deltok i Portland, Oregon (USA).

Konkurransen

Samme kaffe skal brygges av samtlige deltakere på Aeropress. Det er 18 deltagere totalt, med tre i hver omgang. Tre dommere blindsmaker resultatet. Vinneren av omgangen går videre til man står igjen med én vinner. Konseptet er enkelt samtidig som kaffekunnskapen er avgjørende for å vinne. Under hele konkurransen serveres det aeropressbrygg til tilskuerne. – Endelig en kaffekonkurranse der også publikum får anledning til å smake på kaffen, sier Tim Wendelboe.

Fakta om Aeropress

En bryggemetode for å lage en stor kopp kaffe.
Funnet opp av amerikanske Alan Adler.
Lansert i USA i 2005, kom til Norge i 2007.
Fungerer ved at man blander vann og kaffe og presser dette gjennom et papirfilter ned i koppen.

Arrangement

Dato: lørdag 22. mars kl 16:00
Sted: Barista School AS, Tromsøgata 5 b, 0565 Oslo
Hoveddommer: Tim Wendelboe

Nettsted: facebook.com/NorwegianAeropressChampionships
Promo video (1:27 min): http://vimeo.com/87107991
Sosiale medier klipp (15 sek): http://instagram.com/p/kpDBxuwSQL/

Kontaktperson:
Ingri M. Johnsen 99 49 78 99 ingri@kaffikaze.no
@ingriMJ